Koroonaviiruse pandeemia ajendas Austraalia astrofüüsikut Daniel Reardonit konstrueerima magnetilist süsteemi, mis hoiataks inimesi näo puudutamise eest. Üllas idee päädis visiidiga haiglasse, kus leiutaja ninasõõrmetest eemaldati neli magnetit.

Näo puudutmine võib põhjustada nakatumist, kui viirused satuvad kätelt näole, sh suhu, ninna või silma. Reardon tuli mõttele kombineerida magnetväljadetektor neodüümmagnetitega, mis lülitavad sisse hoiatussignaali, kui seadme kasutaja käsi satub näole liiga lähedale.

Mees, kellel polnud elektronlülituste loomise valdkonnas palju kogemusi, paigutas kaks väikest magnetit ninasõõrmete sisse ja kaks nina välisküljele neid kinni hoidma. Nii sai ta kontrollida magnetväljadetektori töökindlust, liigutades seda näole lähemale ja sellest kaugemale. Saatuslik viga taolise plaani juures oli aga võimsate muldmetall-magnetite kasutamine.

Reardon üritas magneteid kõrvaldada teise magneti abil, ent ninasõõrme kuju takistas kinnijäänud magnetite eemaldamist. Kui leiutaja üritas magneteid ninast välja nokkida, libisesid need tal sõrmede vahelt ja jäid üksteise külge kinni.

Nüüd oli tal kolm võimsat magnetit vasemas ninasõõrmes ja üks paremas ning ninavahesein nende vahele pitsitatud. „Selleks hetkeks olid mul magnetid otsa saanud,“ tunnistas Reardon.

Leiutaja üritas magneteid kätte saada pintsettidega, ent need magneetusid, mistõttu ei olnud magnetite haaramine pintsettidega võimalik.

Õnneks sõidutas Reardoni Melbourne’i haiglas radioloogina töötav elukaaslane mehe traumapunkti, kus tervishoiutöötajatel õnnestus tülikad magnetid viimaks leiutaja ninast kätte saada.