Buenaventura diötseesi piiskop monsenjöör Rubén Dario Jaramillo Montoya kavatseb tervele linnale, kus vägivaldne kuritegevus ja korruptsioon on enneolematult levinud, korraldada massilise vaimude väljaajamise rituaali.

Koostöös riigi mereväega soovib katoliku kiriku esindaja kasutada helikopterit, mille pardalt linna kohal püha vett pritsida ja loodetavasti selles võimutsevad kurjad vaimud välja ajada. Uljas ettevõtmine on kavandatud 13. või 14. juulile, mil Buenaventuras toimuvad iga-aastased kaitsepühakute päeva pidustused.

"Me soovime teha Buenaventurale õhus tiiru peale ja pritsida püha vett ja vaadata, kas meil õnnestub välja ajada need deemonid, kes meie sadamalinna hävitavad, nii et Jumala õnnistus tuleks ja kõrvaldaks kogu selle kurjuse, mis meie tänavad vallutanud on," selgitas piiskop.

Piiskop väljastas teadaande nädal pärast seda, kui Buenaventuras leiti kümneaastase tüdruku surnukeha. Tütarlapse onu tunnistas roima üles ja on nüüdseks trellide taga, kuid see oli vaid üks paljudest viimasel ajal Colombia sadamalinnas toime pandud vägivaldsetest kuritegudest.

Ametliku statistika kohaselt tapeti Benaventuras 2019. aasta esimese viie kuu jooksul 51 inimest. Seda on 20 võrra rohkem kui mullu samal perioodil. Peale selle on Buenaventura kujunenud uimasteid USA-sse smugeldavate kartellide jaoks strateegilise tähtsusega ankrupaigaks.