Keset Manhattanit asuv New Yorgi Föderaalreservi võlvkamber on maailma suurim kullavaramu. Sellesse on kokku kogutud hämmastav kogus väärismetalli — suisa 6700 tonni.

Kulda talletatakse kambris, mis paikneb ligi 25 meetri sügavusel allpool tänavapinda ja on uuristatud otse Manhattani saare aluskivimikihtidesse.

Kullavaramu turvalisust tagatakse muu hulgas uskumatult rangete turvareeglitega. Näiteks pole kambrisse mitte mingil tingimusel võimalik siseneda ilma kahe volitatud töötaja ja Föderaalreservi määratud sõltumatu revidendi juuresoleku ja heakskiiduta.

Ehkki asutuse nimi — New Yorgi Föderaalreservi varakamber — annab mõista, et selles säilitatakse kulda Föderaalreservi keskpangandussüsteemi tarbeks, ei kuulu ükski kambris talletatav kullakang tegelikult Ameerika Ühendriikide Föderaalreservile.

Föderaalreserv lihtsalt osutab nii USA valitsusele kui ka välisriikidele ja organisatsioonidele nende kulla oma varakambris hoiustamise teenust.

Kambrisse kogunes uusi hoiuseid kõige sagedamini II maailmasõja ajal, mil paljud konfliktis aktiivselt osalenud riigid, mis soovisid oma kullareserve kindlalt kaitsta, lasksid need laevadega salaja Manhattanile toimetada, kus varud sügavasse hoiukambrisse paigutati.