Selle populaarse jahutava maiuse tootjatel ei tule ideedest puudust ja nii võime ka väikepoodides leida korraga kümme või enam sorti.

Siin tutvustame aga jäätiseloojate pööraseimaid ideid, mis eales müügile jõudnud.

Kreisi Jäätiselinn

Tokyos asuv, siseruumidesse rajatud lõbustuspark Namja Town sisaldab kohvikut Ice Town City, mille retseptimeistrite fantaasiarikkust võib ainult imetleda.

Pakkumisel on jäätised, mis maitsevad nagu:

* toores hobuseliha,
* lehmakeel,
* sool,
* yakisoba (üks variant nuudlitest chow mein),
* kaheksajalg,
* kalmaar

"Hullud teadlased"

Vennad Bruce ja Mark Becker avasid 1998. a New Yorgis USAs jäätisepoe Max & Mina's, mis pakub pidevalt uusi maitseelamusi. Millest paljud põhinevad muide nende vanaisa algupärastel retseptidel.

Beckeri-vendade enam kui 5000 "leiutise" seas on jäätised, mis maitsevad nagu

* mädarõigas,
* küüslauk,
* pizza,
* jalapeño,
* soolalõhefilee,
* õlu

Jäätis vajab peekonit!

USA väikelinnas Rehoboth Beach tegutsev The Ice Cream Store on tavalise nimega (nimi Jäätisepood tuleb jäätisepoele siiski ilmselt kasuks), aga pakub mitte sugugi tavalist sortimenti.

Nende firmamärgiks paistavad olevat lai valik peekonimaitselisi jäätisi nagu

* vaniljejäätis ehtsate peekonitükkidega,
* jäätis Jack Daniel'si viski ja peekoniga,
* vanilejäätis pastöriseeritud munakollase, vahtrasiirupi ja peekoniga

Ehtne gurmee

Prantslaste jäätisetootja Philippe Faur esindajad on seganud jäätisega selliseid hõrgutisi nagu kaaviar, sinep, must trühvel ja hanemaks.

Nende üks suuremaid hitte ongi 2008. aastal loodud hanemaksajäätis.

Šokomeeste merivähk

USA väikelinnas Bar Harbor tegutsev Ben & Bill's Chocolate Emporium on võtnud jäätises kasutusele kohaliku populaarse toiduaine, homaari ehk merivähi värske liha!

Üllatus igal hommikul

San Francisco jäätisekohvik Humphry Slocombe muudab tihti pakutavat sortimenti, aga püsivate pakkumiste seas ja ühtlasi suurimaid hitte on Secret Breakfast (Salahommikusöök).

Bourbon-viskit ja maisihelbeid sisaldav jahe amps meeldib ostjatele nii, et igaks päevaks toodetav kogus müüakse enamasti kohe hommikul läbi.

Miks mitte kalkunit?

USAs New Yorgis tegutsev Il Laboratorio del Gelato (Jäätiselabor) on leiutanud üle kahesaja jäätise, nende hulgas kalkuni ja viigimarjadega variant, mis on väga menukas.

Kõlab nagu salat

USAs New Orleansis tegutsev Creole Creamery pakub jäätist, mille osised sobivad pealtnäha pigem salatisse: avokaado, piparmünt ja hapukoor!

Eskimojäätis, nagu meeldiks eskimole

Juneaus Alaskal on laialt levinud eskimojäätis, mis meeldiks vast pigem ehtsale eskimole kui eestlasele, kellel on "vana hea eskimojäätise" sisust üsna kindel ettekujutus.

Akutag sisaldab näiteks värskete marjade kõrval ka sellist põsemõnu nagu loomarasv (põhjapõder, karibuu, kuuldavasti isegi vaalarasv!).