Kuigi Peter Jacksoni Tolkieni triloogia tootjad on tagasi lükanud varasemad süüdistused loomade väärkohtlemises, teatas USA-s baseerub PETA nüüd, et valitsusel on aeg uurida süüdistusi Uus-Meremaa loomakaitseseaduste võimalikus rikkumises ning võtta selle vastu midagi ette, vahendab AFP.

PETA teatas, et kui see informatsioon on täpne, on produktsioonifirma ja teised kindlasti kriminaalselt vastutavad loomade vigastuste ja hukkumise eest.

PETA väitel on teatatud vähemalt 27 looma surmast filmivõtete ajal. Nende hulgas on kolm hobust, kuus kitse, kuus lammast ja 12 kana.

Intsidentide hulgas on poniga Rainbow juhtunu, kes väidetavalt murdis kaela ja selja, kui pandi ühte talli kahe ülierutatud hobusega, ning koerte tapetud kanad.

Kolmapäeval on filmi „Kääbik: Ootamatu teekond“ („The Hobbit: An Unexpected Journey“) maailma esilinastuseks Uus-Meremaal Wellingtonis oodata järjekorda 100 000 inimest.

Filmi tootjad teatasid eelmisel nädalal, et kõiki võtteid loomadega jälgisid American Humane Associationi vaatlejad, ning väitsid, et „ükski loom ei saanud filmimise käigus surma ega vigastada“.

„Tootjad lükkavad täielikult tagasi süüdistused, et filmide tootmise käigus suri väärkohtlemise tõttu 27 looma,“ öeldi tootjate avalduses.