1. Prints George'i ristimine

Kuigi tegemist on riigi troonipärijaga, saab prints George ristimine septembris olema ülimalt piiratud, perekonnasisene üritus. Laps saab küll kuus vaderit, aga publik sellest tseremooniast osa ei saa. Last ristib Buckinghami palees traditsiooniliselt Canterbury peapiiskop ja kes just prints Williami ja tema abikaasa Kate'i lähisugulaste hulka ei kuulu, see sinna tseremooniale lihtsalt ei saa.


2. Einestamine BT Toweri tipus

Kuni 1980. aastani asus Londoni kõige mõnusamaid restorane British Telecomi hoones, aga alates restorani sulgemisest 1980 ei pääse tavainimene enam torni sisse. Isegi kui ekskursioone korraldatakse, on kõik vabad kohad täis juba enne nende avalikku väljakuulutamist. 177 meetrit kõrge torn valmis 1964.


3. Dabbous

Dabbous on avant-garde restoran Londonis, kus lauda reserveerida on täiesti võimalik. Muudkui helista ja pane kirja. Kuid paraku on selles popis restoranis einestada soovijaid nii palju, et vaba lauda tuleb oodata kevadeni 2014.

dabbous.co.uk


4. "Kuumad" kiirtoidu söögikohad

Olgu, Dabbousi ei pääse, aga siis võtaks ette mõne burgeri-, kana- või pitsakoha, näiteks Meat Liquori ja Chicken Shopi. Ikkagi rahvapärased kohad. Aga ei, ka nende järjekorrad ulatuvad palju kaugemale tulevikku kui näiteks südameoperatsiooni järjekord.


5. Tuumapunker kaitseministeeriumi hoone all

Rahu, ainult rahu, kui tuumapomm plahvatab, saad sa niikuinii kohe surma ja ei pea elama postapokalüptilises linnas. Kuid Londoni all on maaalune juhtimiskeskus, nn Pindar, Whitehallis, kuhu tuumasõja korral varjuks vaid valitsus, armeejuhtkond, kuningapere ja ehk mõni nende hea sõber.


6. Annabel’s

Selle klubi liikmeks saamiseks oleks vist maha müüa küll neer või mõni veel kallim asi. Seal on nähtud käimas küll staare (Sinatra, Elizabeth Taylor, jt), USA presidente, tegemist on ka ainsa ööklubiga Londonis, kuhu on kunagi astunud kuninganna Elizabeth II jalg. Aga tavainimene vaadaku vaid tänavalt.


7. Hauakoht Westminsteri katedraalis

Inglismaa suurimaks austusavalduseks on saada maetud suurkujude kõrvale Westminsteri katedraalis, kuid selle 13. sajandil ehitatud kiriku all on ruumi veel vaid üksikutele tuhaurnidele. 13.-18. sajandil maeti enamik kuningaid sinna, diktaator Oliver Cromwell kaevati küll hiljem uuesti välja ja maeti mujale. Ka William Shakespeare'i ja lord Byroni leiame seal viimset rahu nautimas. Viimatine sinna maetu oli Laurence Olivier 1989. aastal.


8. Yorki hertsogi sammas

1827 surnud Yorki hertsogile püstitati pärast surma mälestussammas, mille tippu viib torni sees olev kitsas keerdtrepp. Omal ajal oli võimalik ühe šillingi maksmise vastu sealt 168 trepiastet üles ronida ja kiigata Whitehalli suunas. Kuid enam kui sada aastat on see sammas olnud külastajatele suletud. Nii nagu muide ka admiral Nelsoni sammas.


9. Mahajäetud metroojaamad

Londoni all on ligemale 40 "kummitusjaama," kus kunagi on peatunud metroorongid, aga nüüd neid enam ei kasutata. Kuulsaim neist on endine Strandi ehk Aldwychi jaam, mis pandi kinni 1994. aastal. Turismigruppe lastakse sinna ikka ülimalt harva, kui üldse.


10. Tom Fordi moešõu

USA moedisainer Tom Fordi rõivaste esitlust vaatama Londonis ei lubata ühtki ajakirjanikku ja isegi moetööstuse gurudest saavad ligi vaid üksikud väljavalitud. Ford on tuntud mehena, kes tegi pankroti äärel olnud Guccist ülitulusa kaubamärgi, alates 2004. aastast on olnud aga turul omaenda nime all.