Et aga Forte ei vaevuks teadus- ja tehnoloogiaajakirjanduse lipulaevana mingit lille- või küpsiselõhnalist küünalt soovitama, siis püüame siia midagi huvitavamat leida.

Kõik siin tutvustatud tooted on (veebi teel) ostetavad, aga muidugi ei pea neid igal juhul ostma just sellest e-poest ja selle hinnaga nagu siin mainin. Need on toodud lihtsalt näiteks, et kus ja kui kallilt mida saada võib.

Lingid täpsetesse ostukohtadesse leiate alapealkirjade seest.

New Mac Candle. (Foto: tootja)

Arvestades seda, kui röögatult populaarsed on veebis levivad artiklid ja videod uute tehnikaseadmete karbist väljavõtmisest ja lahtipakkimisest – selle žanri nimi on unboxing –, siis ei saa tulla üllatusena, et keegi toodab ja müüb ka küünlaid, mis lõhnavad nagu uus Mac-arvuti.

New Mac Candle maksab twelve southi kaudu ostes 24 USA dollarit (meie rahas 23 eurot) ning põleb tootja sõnul 45-55 tundi.

Lõhnas on tunda piparmünt, virsik, basiilik, lavender, mandariin ja salvei. Me pole küll täheldanud, et uus lahtipakitud Mac lõhnab kirjeldatud viisil, aga... nüüd siis teame!

Küünal nimega Netflix & Chill. (Foto: tootja)

Ajad muutuvad, inimesed ja kombed koos nendega. Näiteks on viimase kümnekonna aasta jooksul muutunud üldlevinud ajaveetmisviisideks nutitelefoni näppiine ja videoteenuses Netflix filmi/sarja käivitamine, et ühe silmaga seda jälgides nutitelefoni näppida.

Kui ingliskeelseid suhtesaite uskuda, siis on USA noorte hulgas ka üsna levinud kohtingukomme kedagi meeldivat enda juurde kutsuda, et Netflixis film käima panna ja loota, et midagi juhtub. Seda nimetatakse Netflix and chill. Aga seda ei tohi nimetada kohtinguks, sest mõte kohtingust muudab moodsa inimese närviliseks.

Nime Netflix and chill kannab nüüd ka küünal, mida just kirjeldatud olukorras süüdata, et autentset õhustikku luua (või misiganes!). Flick Candles pakub 16,99 dollari (~16,3 euro) eest.

Autorid on mõnusalt sarkastilised, väites, et küünal aitab luua täpselt sellise autentse allasurutud meeleheite seguse õhustiku, mida saab vaid "Netflixiks ja tšilliks" maskeeritud kohting tekitada. Jääb üle vaid loota, et kohting kestab kauem kui vahelaadimisekraan!

Õhus on habet! (Foto: tootja)

Aktiivselt moodsa tehnika vastu huvi tundev inimene osutub tihtipeale meesterahvaks. Üllatavalt paljud meesterahvad armastavad aga habet kasvatada, et rivaalidele kaudselt koht kätte näidata (et kes siin ikka kõige isasem on).

Seega sobib tehnoloogiafänni küünlakogusse habemelõhnaline küünal. Etsy kaudu saab selle tellida 8,84 euroga tükist.

Valmistatud sojavahast, keskkonnasõbraliku tahi ja armastusega, nagu tooteleht kinnitab.

Tootja väitel meenutab habemelõhnaline küünal lõhna poolest ka lõket ja kölni vett. Ja üldse, õhus leviv moekas habe on praktilisem kui näo külge kinnitatud, sest see ei torgi neid, keda suudled, ja seda ei pea eraldi hooldama.

Värskelt allkirjastatud lahutuspaberid! (Foto: tootja)

Nagu värskelt allkirjastatud lahutuspaberite lõhnaline küünal juba ise veider poleks, siis tekib küllap mõnelgi küsimus, et miks seda siin ja praegu tehnoloogiafännile soovitada.

Seos polegi nii otsitud kui pealtnäha tundub. Nii moodne tehnika kui ka paljud abielud püsivad töökorras kuni neli-viis aastat ja isegi kui asi pole parandamatult katki läinud, siis tekib paljudel tugev kiusatus see uuema ja läikivama vastu vahetada.

Küünlakirjeldus on taas sarkastiline ja leidlik: ümbritsevad inimesed nägid seda juhtumas juba enne ja nüüd, küünlavalguses, võid seda nüüd näha sinagi. Natuke rõõmus, natuke kurb, osaliselt kergendust tundev ja mitte päris kindel, kuidas edaspidi rahaliselt hakkama saada: lahutusega seostuvad keerukad tunded on nüüd koondunud sellesse keerukasse küünlasse.

Flick Candles pakub 16,99 dollari (~16,3 euro) eest.