Juhtus see, et Roubaix' linn Prantsusmaal unustas energia säästmiseks hangitud 187 kulukat päikesepaneeli elektrivõrku ühendada.

Roubaix’ linna ametnikud tunnistasid hiljuti, et 187 fotoelementidega paneeli, mis pidid hakkama linna raamatukogule päikesevalgusest rohelist elektrienergiat tootma, pandi paika juba kuus kuud tagasi, kuid jäeti ühendamata hoone elektrivõrguga.

2019. aasta juunis kuulutas Roubaix’ linnavalitsus suure aplombiga, et on hankinud 187 päikesepaneeli, mis peaksid hakkama tootma osa elektrist kohalikule raamatukogule.

Paneelid paigaldas 103 000 euro eest kohalik ettevõte Sunretec, kuid millegipärast unustasid kõik asjaosalised ära, et paneelid tuleks ka tööle seada.

187 päikesepaneeli pidid tootma umbes veerandi raamatukogule vajalikust elektrienergiast, kuid kui hoone külge üritati tänavu ühendada tuuleturbiini, mis samuti pidanuks hakkama elektrit tootma, avastati, et päikesepaneelid ei tooda üldse elektrit.

Kuidagiviisi oli kõigil linnavalitsuse ametnikel jäänud märkamata, et raamatukogu elektriarved pole pärast päikesepaneelide paigaldamist väiksemaks muutunud.