Nii mõnigi säärane võte tundub reisijate vaatenurgast ebaõiglane või nõme, aga mõni nipp tundub seevastu täitsa mõistlik, eriti, kui inimesed ei pea sellega tingimata kaasa minema.

Araabia Ühendemiraatide suuruselt teine lennufirma Etihad Airways pakub nüüd just üht kasulikku nippi neile, kel pole kahju lisamugavuse eest rohkem maksta.

Etihad hakkab oma lendudele nimelt enampakkumisi korraldama, mille võitja saab reserveerida nii väljavalitud istme kui ka veel kuni kolm istet (ehk terve ülejäänud rea).

See maksab muidugi rohkem kui lihtsalt üks iste hankida, aga kui mõte võimalikest nõmedatest lennunaabritest hirmutab enam kui lisakulutused, siis pole ju probleemi.

Enampakkumine tähendab muidugi paraku seda, et sa pead teistest huvilistest rohkem pakkuma, et soovitut saada. Kui sinu pakkumine võidab, siis teatab lennufirma sellest ette 32 tundi enne lendu.

Kas hinnapakkumistel on ka mingi lagi ja kas see muudab kirjeldatud luksuse tõesti mõistlikumaks kui äriklassis sõitmine, jääb praegu teadmata.

Pole ime, et selline variant muutub kättesaadavaks just rikkas riigis nagu Araabia Ühendemiraadid. Eks rikkaid ole muidugi ka mujal maailmas, aga ikka.