Nimelt eelistab ta resideerida Saksamaal ja valitseda sealt oma rahvast skaibi kaudu!

66 aastane kõrgeausus saabus Saksamaale aastate eest vahetusüliõpilasena, kiindus riiki ja otsustas sinna elama jääda.

Kui ta vanaisa, toonane valitsev kuningas 1987. aastal suri, päris Bansah ka trooni. Isale ja vanemale vennale eelistati teda ainuüksi põhjusel, et nood olid vasakukäelised. Hohoed peavad vasakukäelisust ebapuhtuseks, mis annab märku ebaaususest.

Kuningaks kroonimise tseremoonia toimus 1992. aastal, kuid kuningas Bansah otsustas, et see ei nõua talt tagasi Aafrikasse kolimist. Bansah elab koos oma sakslannast abikaasa Gabrielega siiamaani edasi Frankfurdi lähistel Ludwigshafenis.

Kuningas peab 160 000 elanikuga linnas autoremonditöökoda, kuid leiab selle kõrvalt aega ka 200 000 Ghana kaguosas elava hohoe valitsemiseks interneti-sidevõrgustiku Skype ja telefoni vahendusel.

Ta jääb tihtilugu hiliste öötundideni ärkvele, et osaleda hõimlaste vaidluste lahendamisel ning külastab oma kuningriiki vähemalt kuus korda aastas.

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Immanuel Giel

Ehkki majesteet on Saksamaale elama jäänud, pole ta pikal vahemaal lasknud kuningakohustuste täitmist takistada.

Kuningas Bansah on oma kodumaa heaolu eest pikaajalist võitlust pidanud ja aidanud sinna suunata hädavajalikku meditsiinilist abi. Regulaarselt läkitab ta kodukanti veepuhastusseadmeid.

Hiljuti sattus kuningas Bansah uudistesse seoses sissemurdmisega ta koju. Kaduma läks mitu ajaloolist valitsejatunnust, nende hulgas neli kuldkrooni. Kroonid on mitmesaja aasta vanused ja väärt umbes 20 000 eurot.