See sõna on Rindfleischeti-kettierungsueberwachungsauf-gabenuebertragungsgesetz.

Millised on aga teistes keeltes leiduvad pikimad sõnad ning millest nende moodustamine sõltub, küsivad ERR teadusuudised.

Keeled jagunevad tüpoloogiliselt neljaks, kuid tavaliseks on keeles koos mitme tüübi jooni.

Isoleerivas, näiteks vietnami või hiina keeles, on ainult tüvisõnad ning sõna tähenduse ja funktsiooni lauses määravad sõnade järjekord, häälimine ja kõnesituatsioon.

Aglutineerivas, näiteks türgi keeles liituvad tunnused ja lõpud muutumatule sõnatüvele, flekteerivates, nagu germaani keeltes, muutub ka tüvekuju, millele liituvad mitmesugused tunnused ja lõpud.

Polüsünteetilise keele sõnades aga väga palju morfeeme, mis on sõnadega tihedalt seotud,. Sellised on paljud Põhja-Ameerika keeled, näiteks grööni keel.

Polüsünteetilistes keeltes leiduvad pikimad sõnad, kuna seal võib terve lause koosnedagi vaid ühest tähejärjendist.

Eesti keeles kui flekteeriv-aglutineerivas keeles pole sõnu pikendada nii lihtne. Keeleteadlane Tiit-Rein Viitso toob Sirbi artiklis näiteks lihtsõnalise kirjan-duslikustatamatumatelegi, milles on 30 tähemärki.

Pikka liitsõna saab aga luua olemasoleva sõna teisendamisega uue liitsõna enamasti omastavaliseks täiendsõnaks. Nii on moodustatud 73 tähemärgi pikkune sõna nagu isaspaabulinnusabakattesulesilmamunavärvivab-rikukuldväravaauvahtkonnaülem. Viitso rõhutab aga, et sõna sisu läheb selle pikendamisega aina segasemaks.

Inglise keele pikim, 43 tähest moodustatud sõna on Oxfordi sõnastikule vastavalt pneumonoultramicroscopicsilicovolcanokoniosis, mis tähendab silikoontolmu sissehingamisest põhjustatud kopsuhaigust.

Sõna, mis märgib lennukimehhaaniku abi õpilast, kes on spetsialiseerunud (lennuväe) lennukimootoritele, on lentokonesuihkuturbiinimoottori-apumekaanikkoaliupseerioppilas.

Guinessi rekordite raamatus soomekeelse pikima sõnana välja toodud ühend on 61 tähemärgi pikkune ja Soome lennuvägi on seda ka kasutanud.

Vene keeles on Lopatini välja antud õigekeelsussõnaraamatu järgi pikimaks сельскохозяйственно-машиностроительный (49 tähte), mis tähendab põllumajanduslikku masinahoonet.

Kui tahta öelda poola keeles, et keegi on 999 999 999 999 aastane, tuleks numbri väljahääldamiseks aga öelda 168 tähte.

Keelehuvilised võivad proovida hääldada ka pikimat Ühendkuningriikide kohanime, mille leiab Walesi külade hulgast, ehk lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Siiski sõltub pikima sõna valimine sellest, milliseid kriteeriume sellele seada: kas sõna peab olema reaalselt kasutusel, leiduma sõnastikes või olema moodustatav.

Nii võib proteiini titiin teaduslik nimetus inglise ja prantsuse keeles olla 189 819 tähte pikk!