Aroominüansside bioloogiline võimendamine londiliste läbi toimub nii, et elevandid pistavad kohvipuu viljad nahka koos seemnete ehk kohviubadega. Seedeprotsessi käigus lagundavad ensüümid ubades sisalduvaid valke, nii et tulemuseks on märksa vähem mõru tõmmis, vahendab DVICE.

Protsessi päramises otsas eraldatakse kohvioad elevandisõnnikust, kuivatatakse päikese käes, jahvatatakse ja pruugitakse kohvi valmistamiseks samamoodi nagu tavalisi kohviube.

Ekspertide kirjelduste kohaselt on elevandi soolkonnast läbi aetud kohvil punakaskuldne värvustoon ning hõrk maitse, mis annab aimu värskelt niidetud heinast, šokolaadist, vürtsist ja pähklitest.

Vähestes kohtades, kus seda müüakse, maksab kohvisordi Black Ivory (Must Vandel) kilo umbes 845 eurot. Tassitäie saab kätte umbes 38 euroga. Hetkel on "elevandikohv" saadaval ainult ettevõtte Anantara kuurortides Maldiividel ja Tais.

Osa joogi müügituludest annetatakse Aasia elevantide kaitsega tegelevale sihtasutusele Golden Triangle Asian Elephant Foundation.