Korea värskeim turismiprojekt on kava rajada Inch'ŏni sadamasse üle Yongyu ja Muuido saarte laiuv hiiglaslik linn, vahendab ajalehe The Australian ajaveeb Travel & Indulgence.

Superrajatis hakkab paiknema Inch'ŏni rahvusvahelise lennujaama lähedal, ahvatlemaks 5,7 miljonit reisijat, kes sealt aastas läbi käivad.

Kui projekt õnnestub edukalt käivitada, kujuneb see tõenäoliselt maailma suurimaks turismialaseks ettevõtmiseks. See peaks looma ka 930 000 uut töökohta.

Tulevikulinn peaks laiuma 80 ruutkilomeetril ning hõlmama 200 meetri kõrgust, 880 meetri laiust ja 3,3 kilomeetri pikkust hüperselverit (mis saab eeldatavasti maailma suurimaks eraldiseisvaks arhitektuurirajatiseks). Lisaks rajatakse "sisemine ring": 14 km pikkune torujas hoone.

Ebatavaliste elamuste otsijate rõõmuks hakkab 8City hõlmama ka meditsiinilise turismi sihtmärki "ravilinna" (ingl Healing town) ja Korea poptööstuse eduloo järgi nimetatud meelelahutuslinna Hallyu town.

Projekti, mis peaks valmis saama aastal 2030, rahastavad linn ja investorid.

Arendajal on juba õnnestunud tagada 2,8 miljardi dollari ulatuses Lõuna-Korea investorite paigutusi ning miljard dollarit Ühendkuningriigi ettevõttelt Sanbar Development Corporation.