Venemaa Peterburi linnaametnikud ületasid hiljuti uudisekünnise sellega, et lubasid Primorski rajoonis kõnniteid korda teha, aga asi piirdus teedest tehtud fotode arvutis ilusaks töötlemisega.

Paraku nägi keegi kohalik avalikku teadet tööde lõpetamise kohta, veendus, et reaalne seis on endiselt halb ja postitas võrdlusfotod veebi.

Uudis kogus ruttu tuult tiibadesse ja on nüüd ka sealsest sotsiaalmeediast kaugemale rännanud.

Lugu leidis alguse juba 2015. a märtsis, kui keegi kurtis portaalis Our St. Petersburg kõnniteede seisu üle. Linnaametnikud vastasid ruttu, lubasid asja tänavu 15. oktoobriks korda ajada ja postitasid jutu jätkuks ilusad fotod 31. oktoobril veebi.

ekraanitõmmis

Kodanikele selline nali mõistagi ei meeldinud. Primorski rajooniametnike pressiesindaja on juba segaduse eest avalikult vabandanud ja selgitanud, et viga tekkis suure koormuse tõttu. Kaebustega tegelemiseks olla ainult kaks töötajat, aga nad saavad umbes 800 kaebust kuus.

Viga olevat olnud üsna süütu: töötaja pidi teatama, et parandustööd nihkuvad 2017. aastale. Selle asemel postitas ta töövõtjalt saadud pildid sellest, millised kõnniteed peaksid välja nägema pärast parandamist.

Ta arvas, et asi on juba korda aetud, kuigi töötlused olid loodud lihtsalt illustreeriva eesmärgiga.

Tegijal juhtub!