„Iga õpetaja soovib anda oma õpilastele parima, ent seda on väga keeruline teha emotsionaalse vägivalla keskkonnas," oli valmis Fortele konflikti üldist olemust selgitama kooli üks õpetajatest.

Aga vägivald kelle suhtes ja kes on vägivallatseja? Asusime asja uurima. Esmalt saime kinnituse, et asjale on ametlik käik antud suhteliselt värskelt.

„Anija Vallavalitsuse 11.11.2020 korralduse nr 2-3/454 „Teenistusliku järelevalve algatamine Kehra Gümnaasiumis" alusel viiakse alates 16.11.2020 koolis läbi järelevalve, mida juhib abivallavanem Marge Raja," seisab lakoonilises teates, mis gümnaasiumi direktori Kaido Kreintaali vahendusel möödunud nädala esmaspäeval õpetajateni jõudis.

Teame ka seda, et vaevalt nädalapäevad enne menetluse alustamist - 3. novembril - oli koolis toimunud konflikti arutelu, millel osalesid nii õpetajad, kooli juhtkond kui Anija vallavanem Riivo Noor. Viimane oli ka koosoleku kokkukutsuja ning eesmärgiks oli sõjakirves maha matta. See koosolek lõppes aga suurejoonelise läbikukkumisega.

Juba järgmise päeva hommikul seisis ühel õpetajatest tee koolidirektori vaibale, kus ta sai lahkumise nõude osaliseks. Põhjuseks usalduse kaotus ning ületamatud kultuurilised erinevused rahvuse tõttu. Õppealajuhataja Kaja Sarapuu olevat nõudnud aga välja kõik kirjad, mille õpetajad on vallale probleemi teemal edastanud. Seega kättemaks, tagakiusamine, info väljapressimine, rahvuslik vaen.