Viis võidukat fänni olid 34 hageja hulgas, kes kaebasid kohtusse popstaarile surmava tuimastiannuse manustanud dr Conrad Murray.

BBC osutusel rajanes Prantsusmaal tegutsevasse Michael Jacksoni fänniklubisse kuuluvate austajate hagi tunnistajate ütlustele ja arstlikele dokumentidele.

"Minu teada on see esimene kord, mil popstaariga seonduvad emotsionaalsed kannatused on kohtus kinnitamist leidnud," kommenteeris hagejaid kohtus esindanud Prantsuse advokaat Emmanuel Ludot uudisteagentuurile AFP antud usutluses.

"Neid on naeruvääristatud ning mul on hea meel, et seadus nüüd nende hingepiinu tõsiselt on võtnud."

Advokaat märkis, et fännid ei kavatse oma raha tegelikkuses välja nõuda, vaid loodavad lihtsalt, et avalikkus mõistab kohtuotsuse sümboolset tähendusrikkust.

Konkreetsemalt loodavad austajad, et kohtuotsus aitab neil külastada Jacksoni avalikkusele suletud hauda USAs Los Angeleses.

Popstaar suri 2009. aastal; 2011. aastal mõistis USA kohus dr Murray süüdi tahtmatus tapmises.

Murray veetis trellide taga kaks aastat nelja aasta pikkusest karistusajast ning lasti oktoobris vabadusse programmi raames, mille eesmärgiks on kahandada ülerahvastatust California osariigi kinnipidamisasutustes.

Möödunud kuul lükkas kohus tagasi Murray apellatsioonikaebuse süüdimõistva otsuse tühistamiseks.

Ülaloleval illustreerival fotol Jackson veel elusa ja tervena Bangkokis Dangerousi-tuuril.