"Ahvi selfie" on juba mitu aastat olnud skandaalsemaid fotosid maailmas, kohus peab lahendama vaidluse, kellele kuulub autoriõigus.

Kaamera omanik, ehk Slater väidab, et temal on autoriõigus kogu kaamera sisule. Loomakaitsjate ühendus PETA asus aga Naruto huve kaitsma ja viis vaidluse ahvi nimel kohtusse välja. CNN-i õiguseksperdid igatahes väidavad, et kuna Slater pole ise neid fotosid teinud, siis temal nendele autoriõigusi ei tohiks olla. Paraku neid õigusi pole ka ahvil.

Ahviõiguste osas on küll viimasel ajal tehtud ka läbimurdelise tähendusega kohtuotsuseid (Argentina tunnistas orangutani inimõigusi, kuid Euroopas ja USA-s on samasugused taotlused seni tagasi lükatud), aga autoriõigus fotodele ahvide õiguste hulka selgelt ei kuulu.

Kohtuvaidlus käib USA-s Californias San Franciscos, kus Slater hiljuti oma raamatu "Eluslooduse isiksused" avaldas. Slater on PETA kohtuhagist nördinud, loomakaitsjad omakorda pahased, et fotograaf kellegi teise, ehk ahvi tehtud fotodest kasu lõikab.

Igatahes Wikimedia tegi juba paar aastat tagasi oma panuse sellele, et fotol pole üldse autoriõigusi, avaldades Ahvi selfie ka vabakasutusele. Kohtutüli hakkaski pihta sellest, et esmalt hages Slater Wikimedia vastu ja sai kaotuse, kui USA autorikaitse amet otsustas, et ahvi fotole pole kellelgi autoriõigust, nüüd on tüli aga pealaele keeratud.