Põhja-Korea riiklik meedia loetles kõrgeid valitsuse, sõjaväe ja parteitegelasi, kes osalesid partei 69. aastapäeva tähistamisel, kuid Kimi nende hulgas ei mainitud. Teatati, et Kim Jong-uni isa Kim Jong-ili ja vanaisa Kim Il-sungi ausammaste juurde asetati tema nimega lillekorv. Enne seda teatas riiklik meedia, et partei võimsus muutub marssal Kim Jong-uni küpse juhtimise all üha suuremaks, vahendab Associated Press.

Arvatavalt 31-aastast Kimi pole riigimeedias tavapäraseid avalikke ülesandeid täitmas nähtud pärast 3. septembrit, kui ta kontserti külastas. Ta lonkas ja oli tavapärasemast ülekaalulisem. Eelmisel kuul näidatud dokumentaalfilmis öeldi, et Kimil on „vaevusi“, mis tekitas rahvusvahelisi spekulatsioone tema võimaliku haiguse üle.

Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi pressiesindaja Lim Byeong-cheol ütles reedel, et tähtsaid asju juhib Kim ilmselt endiselt. Lim märkis, et kõrgetasemeline Põhja-Korea delegatsioon edastas üllatusvisiidi ajal eelmisel nädalal tema tervitussõnumi Lõuna-Korea presidendile Park Geun-hyele. Limi sõnul on Pyongyangi meedia pidevalt rääkinud Kimist kui juhist.

Avalikult ei ole Põhja-Korea Kimi puudumise kohta midagi teatanud. Reedene puudumine ei ole siiski nii tähtis ega ebatavaline. Suuremat rõhku pannakse sellistele aastapäevadele ümmarguste numbrite puhul. Näiteks on oodata suuri pidustusi järgmisel aastal, kui partei asutamisest möödub 70 aastat.

Paljud analüütikud usuvad, et on ebatõenäoline, et Kim kannataks millegi eriti tõsise all.