Uurijad avastasid, et mõned BDSM-i ehk sidumis- ja distsiplineerimismänge ja/või sadomasohhistlikku seksi harrastavad inimesed said vaimse tervise testides "normaalse" sugueluga katsealustest paremaid tulemusi.

Ajakirja Journal of Sexual Medicine maikuu numbris ilmunud uurimus hõlmas 902 BDSM-i harrastajat ning 434 mittefetišisti.

Küsitlusalused vastasid küsimustele, mis puudutasid nende iseloomu, üldise heaolu määra, tundlikkust hülgamise suhtes ja suhtetüüpi; seejuures ei teadnud küsitletud inimesed, milline on uurimuse tegelik eesmärk.

Minevikus on eeldatud, et BDSM-kalduvused võivad olla seotud minevikus kogetud väärkohtlemise, vägistamise või vaimse tervise häiretega (ja varasemad uurimused on need eeldused ümber lükanud).

Nüüd selgus siis, et BDSM-seksi eelistavad inimesed on avatumad ja vähem neurootilised, hülgamisest rohkem teadlikud ja selle suhtes tundlikumad, tunnevad end oma intiimsuhetes kindlamini ja hindavad oma üldise heaolu määra kõrgemaks.

Uurimuse juhtiv autor, Hollandi Nyenrode äriülikooli psühholoog Andreas Wismeijer kommenteeris: "Nende inimeste paremad tulemused võivad tuleneda asjaolust, et nad on oma sugulistest ihadest teadlikumad ja oskavad neid paremini väljendada, või hoopis sellest, et nad on teinud nii-öelda rasket psühholoogilist tööd, leppimaks ja elamaks edasi suguliste vajadustega, millest rääkimist peavoolu-ühiskonnas reeglina vastuvõetavaks ei peeta."

Kuna vastajad valiti vabatahtlikkuse alusel, ei pruugi uurimuse tulemused olla adekvaatselt laiendatavad kogu elanikkonnale.

Küll aga toetavad need arusaama, mille kohaselt BDSM-kalduvused tuleks eemaldada Ameerika Ühendriikide psühhiaatrialiidu üllitatavast vaimse tervise diagnostilisest ja statistilisest käsiraamatust DSM.

Käsiraamatu praegu kehtivas versioonis on BDSM-fetišid lahterdatud "parafiiliateks". See termin hõlmab sisuliselt kõiki "ebatavalisi" sugulisi eelistusi.