„Tuhat korda tänu Kõige Kõrgemale selle eest, et ta on andnud meile nii targa ja õiglase padišahhi! Kõikjal käivad sõjad, valitseb vaesus, majanduskriis, aga meie jätkame maailma üllatamist oma eduga ülesehitustöös,“ kirjutab artikli autor Lenta.ru vahendusel. „Kas mitte kõik sõltumatu riigi kindlad sammud viimase 22 aasta jooksul pole targa poliitiku Islam Karimovi teened?“

Padišahh on monarhi tiitel mitmes Lähis- ja Kesk-Ida riigis. Padišahhiks nimetati Vana-Iraani valitsejaid ja Türgi sultaneid. See on olnud ka Afganistani kuninga tiitel.

Sarnane tiitel on omistatud ka Usbekistani naaberriigi Tadžikistani presidendile Emomali Rahmonile, kelle poole pöördutakse väljendiga Tšanobi Oli (Teie Kõrgus). Veel ühes Kesk-Aasia riigis Kasahstanis on presidendil eraldi tiitel. Nursultan Nazarbajevit nimetatakse Jelbasõks (Rahva juht). Türkmenistanis kannab aga president Gurbangulõ Berdõmuhamedov mitteametlikku nimetust Arkadag (Kaitsja), tema valitsemisaega nimetatakse aga vägevuse ja õnne ajastuks.

Islam Karimov juhib Usbekistani alates 1989. aastast (kui temast sai Usbeki NSV kommunistliku partei keskkomitee esimene sekretär). Presidendiks valiti ta 1991. aastal ja mõne aasta pärast toimus referendum tema volituste pikendamiseks. Uuesti valiti ta ametisse 2000. ja 2007. aastal.