Lõkkeäärsed vestlused kahe Kesk-Aafrika etnilise rühma meestega ajendasid Washingtoni osariikliku ülikooli antropoloogidest abielupaari Barry ja Bonnie Hewletti süvenema põhjalikumalt kummagi hõimu seksuaalkäitumise mustritesse ja filosoofiatesse, vahendab The Atlantic.

Selgus, et kuigi ngandud olid homoseksuaalsest käitumisest teadlikud, puudus nende keeles selle väljendamiseks eraldi sõna. Samuti polnud ükski küsitletud hõimlane teadlik, et nende külas eksisteeriks homoseksuaalseid suhteid.

Hewlettid avastasid, et ehkki käsikiimlust ei peetud patuks ega karistatud, sellega ka ei tegeldud; nii akadel kui ngandudel puudus tegelik kontseptsioon eneserahuldamise olemusest.

Lisaks geograafilisele piirkonnale ühendab akasid ja ngandusid veel üks oluline tegur: kummaski kultuuris peavad nii mehed kui naised suguühet teatud sorti "öötööks".

Selle eesmärk on laste tootmine, mida piirkonnas, kus väikelaste suremuse määr on väga kõrge, peetakse äärmiselt oluliseks.

Akad (pildil) ja ngandud usuvad, et seemnevedelik pole vajalik mitte ainult eostamiseks, vaid ka loote arenguks. Rasestunud naine tajub suguühet loote tervist tugevdava meetmena.

Paistab nii, et seal, kus seksis nähakse tööd, võib seksuaalsus toimida teistmoodi.