Paljud mõistavad seda moodsat hullust aga hukka, kuni USA psühhiaatrite ühenduseni, mis seostab seda teatud puhkudel koguni vaimsete häiretega, kirjutab Kiip.ee.

Veel kindlamalt on selfie-vastasust väljendanud aga Lõuna-Prantsusmaal asuva Garoupe ranna haldajad, kes "enekate" tegemise otseselt keelustasid. Keeld kehtib küll ainult lühikest aega (kaks nädalat parimat rannaaega augustis) ja ainult ranna teatud osades, aga kõnekas on see juhtum ikkagi.

Millest sellised äärmuslikud meetmed? Ranna hooldajad tunnistavad, et seal käib nii palju turiste, kes innukalt "endleid" toodavad ja nendega sotsiaalmeedia üle külvavad, et nende ajutine tõkestamine tuleb kasuks kõigile. Siis saavad kõik puhata ja keskenduda chillimisele, mitte näiteks Facebookis puhkusepiltidega spämmimisele ja uhkustamisele.

Et inimesed ei teeks siiski, mida tahaksid, aitab neid vaos hoida seal kandis mobiililevi pakkuv operaator Three. See tähendab ilmselt, et ranna teatud osades mobiililevi enam ei tööta – kes siis viitsib spetsiaalselt püsti tõusta ja natuke jalutada, et uusim kuum minapilt ruttu netti üles laadida.

Ülalolev foto on illustratiivne ega kujuta randa, kus "enekate" tegemine osaliselt keelustatud on.