(Põhjus, miks arv on esitatud vahemikuna, peitub asjaolus, et ajaloolased vaidlevad selle üle, kas mõned halvemini säilinud rajatised ikka olid päriselt püramiidid.)

On vägagi võimalik, et praktiliselt igal püramiidi kujutaval fotol, mida olete elu jooksul näinud, on vaade Giza kompleksile – seesama koht, kus asub ka Cephreni sfinksi kuju.

Nüüdisaegne riik, kus leidub kõige rohkem püramiide, on aga hoopis Sudaan. Tõsi, ükski Sudaani püramiididest, mille kõrgus jääb 6 ja 30 meetri vahele, ei ole suurem Cheopsi püramiidist, kuid kindlasti on neid Sudaanis rohkem kui Egiptuses.

Sudaani territooriumil leidub umbes 255 püramiidi, millest kõik rajati vaid paarisaja aasta pikkuse perioodi ajal — märksa kiiremini võrreldes 3000 aastaga, mille vältel egiptlased püramiide rajasid.

Nagu Egiptuses, kasutati Sudaanis püramiide ülikute hauakambritena. Suur osa neist on hilisemate hauarüüstamise käigus kannatada saanud.

Üksainus mees, Itaalia arst ning isehakanud maadeuurija ja aardeotsija Giuseppe Ferlini õhkis 1830. aastatel ligikaudu 40 püramiidi tipud, et nende alt varandust kätte saada.

Õnneks pingutatakse püramiidide säilitamise nimel praegu rohkem ning need on kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse.