Tuleb välja, et suurus ikkagi loeb. Värske uurimus näitas, et mehe atraktiivsuse määrab vähemalt osaliselt see, mis ta pükstes peitub, vahendab The Telegraph.

Naistest katsealused, kellele demonstreeriti mitmesuguseid arvutis genereeritud pilte alasti meestest, pidasid järjekindlalt kütkestavamaks suuremate suguelunditega mehi.

Teadlased avastasid, et suguti pikkus oli meesterahva seksapiilsuse hindamisel sama oluline kui mehe enda pikkus.

Eriti suur oli peenise pikkuse mõju pikemate meeste veetlevuse määrale. Selle põhjus võib peituda nn suuruskontrasti-efektis, mis pikema kasvu juures avalduma pääseb. Huvitaval kombel osutus see efekt iseäranis tugevaks suuremat kasvu naiste juures.

Töö annab mõista, et naiste valikud võisid inimliigi evolutsiooni käigus kaasa tuua suuremate sugutite arenemise meestel, kirjutasid Austraalia uurijad ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences.

Uurimusest selgus, et meeste hurmavuse juures oli märkimisväärne roll ka pikal kasvul, eriti aga puusadega võrreldes laiadel õlgadel.

Ehkki tegurid üksteisest sõltuvad, selgitas õlgade ja puusade laiuse suhtarv umbes 80 protsenti uurimuses käsitletud meeste veetlevuse kõikumistest. Kasv määras kuus ja peenise mõõtmed viis protsenti üldisest külgetõmbavusest.

Uurijad nentisid, et nende tulemused vaidlustavad levinud arvamuse, mille kohaselt pole suguti gabariitidel suurema osa naiste jaoks mingit tähtsust.

Mõned märgid annavad mõista, et peenise suurus võib olla seotud testosteroonitasemega; samuti kalduvad noorte, suguvõimelisemate meeste elundid olema kopsakamad, mistõttu võib suurus olla ka vanuse ja tervisliku seisundi näitajaks, arvas Austraalias Perthis tegutseva Curtini ülikooli käitumisökoloog Bill Bateman.

Fotol Val Kilmer (paremal) legendaarselt hästi varustatud pornotäht John Holmesi rollis, filmis "Wonderland"