Uurimus ütleb, et need, kes ei viitsi midagi teha ja eelistavad pilvi vahtida, on tegelikult kõrge IQ-ga. Neil inimestel hakkab ruttu igav, mistõttu veedavad nad rohkem aega mõtiskledes. Võib küll tunduda, et nad ei tee mitte midagi ja vahivad lihtsalt kaugusesse, aga nende aju on aktiivselt töötamas.

Teisalt leiti, et need, kes eelistavad igavuse tekkides ette võtta midagi füüsilist - hakkavad näiteks aktiivselt koristama, lähevad jooksma - üritavad sellega vältida laskumist sügavatesse mõtetesse.

Teadlased Florida Gulf Coasti ülikoolist tegid tudengite peal esmalt kirjaliku testi, et välja selgitada need, kes eelistasid palju mõelda ja need, kes eelistasid vaimselt kurnavaid tegevusi iga hinna eest vältida. Seejärel varustati katsealused tudengid aktiivsusmonitoridega. Nädal hiljem vaadati tulemused üle ning selgus, et need, kellele meeldis mõtiskleda, olid märksa vähem aktiivsed olnud. Seega, igavuse saabudes laskusid nad keerukate vaimsete protsesside sügavikku.

Nädalavahetusel polnud kahe grupi käitumises ja aktiivsuses mingeid erinevusi ja seda teadlased põhjendada ei suuda. Ehk võtsid sohvallesijad end peole minekuks kokku?

Samas, kui hakkad nüüd mõtlema, et lihtne - olen laisk, seega intelligentne ja mul ei saagi tähtsate mõtete pärast aega trenniks jääda - siis põhiautor Todd McElroyl on pisut erinev vaatenurk. "Oluline faktor, mis aitab rohkem mõtlevatel inimestel võidelda vähese füüsilise aktiivsusega, on nende teadlikkus. Teadlikkus sellest, et nad on väheaktiivsed koos teadlikkusega sellest, milline hind vähesel aktiivsusel tervisele on. See teadlikkus võib lõpuks viia ikkagi selleni, et nad otsustavad oma elustiili aktiivsemaks muuta."

Uudis on mõnusas harmoonias eile Colombias Itagüis tähistatud ülemaailmselt laiskuspäevaga (pildil). Ses linnas on ühe kunsti- ja muusikafestivali raames hoogsalt laiseldud juba kaheksakümnendate keskpaigast saadik.