Wisconsinis elanud Sharon Larson sai kutsika näksamise tagajärjel väikese haava. Varsti peale seda ilmnesid naisel gripilaadsed sümptomid ning ta viidi haiglasse, kus naisele määrati antibiootikumiravi. Naine suri kaks päeva peale esialgset vahejuhtumit.

Taaskord peetakse süüdlaseks koerade ja kasside süljes peituvat Capnocytophaga canimorsus bakterit, mis on üpris tavaline, seda leidub umbes 57% kasside ja 74% koerte süljes. Haruldane on aga inimestel esinevate bakterist tekitatud surmavate haiguste esinemine. Nüüd aga on lühikese aja jooksul olnud kaks kurba juhtumit.

"Mulle öeldi, et ta oleks tõenäolisemalt võinud neli korda välguga pihta saada ja ellu jääda või elu jooksul kaks korda loterii võita, see on lihtsalt niivõrd haruldane," ütles naist leinama jäänud abikaasa. "Mul on tunne nagu mind oleks röövitud või nagu ma oleks enda parema käe kaotanud," ütles mees.

Enim on bakteri poolt ohustatud inimesed, kes on kroonilised alkohoolikud või neil on varem diagnoositud põrnaprobleemid, HIV või vähk. Suhu sattudes võib bakter inimestel tekitada silmahaigusi, igemeprobleeme ja hingamiselundkonna haigusi, kuid vere sattudes on oht suurim - bakter ründab inimest äkiliselt ning veremürgistus ja sellega kaasnevad sümptomid ägenevad eelsoodumustega inimestel tohutult kiiresti.

Ometi rõhutab USA nakkushaiguste kontrolli keskus, et mingisugust epideemiat ei ole ning väga lähestikku on sattunud lihtsalt kaks väga õnnetut juhtumit. Kui inimestel on haiguse võimalikuks tekkeks ülalnimetatud eelsoodumused, soovitatakse konsulteerida enda perearstiga.