Näiteid huvitavatest äärmustest, millesse inimesed toidust saadavate kalorite vältimise nimel on valmis laskuma, on kerge leida.

Tänu tervisetoitude tootesiltidele kehtestatud nõuete leevendamisele Jaapanis on seal nüüd võimalik põske pista nuudleid, mis on valmistatud puidust.

Ettevõte Omikenshi ei alustanud dieettoidu tootmisest. Viimased sada aastat on kontserni peamisteks toodeteks olnud mitmesugused kangad, nt poolsünteetiline kunstsiid, kuid viimasel ajal pole nende äri kõige paremini edenenud.

Hüpe tekstiilitööstusest tervisetoitude tootmise valda polnud siiski eriti drastiline — nii “puitnuudleid” (millele tootja on nimeks pannud cell-eat) kui ka kunstsiidi valmistatakse tselluloosist.

Nuudlite võlu peitub nende kaduvväikeses kalorisisalduses. Nuudlid, mille kilo ei sisalda rohkem kui 60 kalorit, on vabad ka gluteenist, rasvast ja peaaegu kõigist süsivesikutest. Üks asi, mida nad aga ohtralt sisaldavad, on kiudained.

Kuna inimorganism nuudlite koostisse kuuluvat tselluloosi seedida ei oska, võib neist kõhu täis süüa, kartmata kalorite kuhjumist.

Jahu, millest nuudleid toodetakse, segatakse kokku tselluloosist ja Rivière’i titaanjuurest — Jaapanis kasvavast jamsilaadsest viljast.

Eraldi ei maitse titaanjuure vili just eriti hästi, aga puidupudru lisamine parendab nii maitseomadusi kui ka tekstuuri. Omikenshi kavatseb 2016. aastal toota 30 tonni uudseid nuudleid kuus.