Väljaande andmete kohaselt arreteeris Hiina politsei detsembris 2018 viis Huawei ekstöötajat, kes suhtlesid omavahel suhtlusprogrammis WeChat ning muu hulgas oli kõne all ka plahvatusohtlik teema - Iraani suhtes kehtestatud sanktsioonide rikkumine Huawei poolt.

Üks neist töötajatest väitis 11. detsembril toiminud vestluses, et saaks tõestada Huawei müügitegevust Iraanile. "Ma suudan tõestada, et Huawei müüs Iraanile," oli ta täpne tsitaat. Üks neist vahistati kuudeks mõni päev hiljem Hiinas, teine näiteks Tais, kus ta oli puhkamas.

Kaks endist töötajat, Li Hongyuan ja Zeng Meng, ütlesid ajalehele, et ametnikud küsitlesid neid Iraani teemal ja küsisid, miks nad on olnud kontaktis välismaiste uudisteväljaannetega. Tegelikult oli ühel neist vaid plaanis kohtuda Hongkongis ühe ajakirjanikuga ja rääkida temaga hoopis teistel teemadel.

Juhtum näitab, et Huawei mitte ainult ei jälginud oma töötajate eravestlusi vaid kasutas ka ametivõimude abi kriitikute vaigistamiseks.

Huawei tunnistas vastuseks vahistamiste juhtumitele, et andis tõesti võimudele kahtlasest tegevusest teada.

"Me teatasime võimudele võimalikust ebaseaduslikust käitumisest," teatas Huawei Fortele.

USA on alustanud ka menetlust, et uurida Huawei poolset Iraani sanktsioonide rikkumist, ning lasknud vahistada Huawei asutaja tütre - see juhtus vaid kaks nädalat enne nende viie inimese vahistamist Hiina võimude poolt.