Suletud riiki reise korraldava Koryo Toursi esindaja Simon Cockerell toob näiteks, et Hiina turistid loobivad Põhja-Korea lastele maiustusi, nagu söödaksid parte, vahendab Business Insider.

„Kui Hiina turistid lähevad etendusele koolis, ei kõhkle nad hetkekski ja tormavad lavale, et haarata sealt mõni laps fotode tegemiseks,“ lisab Cockerell.

Hiina turistid on viimasel ajal hõivanud ameeriklaste koha turistidena, kelle üle kõik nurisevad. Pariisis on teadetekohaselt ainult hiinakeelne silt, mis hoiatab inimesi, et nad ei roojaks ega urineeriks muuseumi põrandale, ning avamisel on hotell, kuhu Hiina turistid ei ole teretulnud. Tais Chiang Mais näevad Buddha mungad vaeva, et hiinlastele käitumisreegleid selgeks teha. Egiptuses kraapis Hiina turist oma nime Luxori templi iidsele bareljeefile. Hiinas endas räägitakse aga lugusid, kuidas loomaaiakülastajad loomi piinavad. Neid kaebusi vaigistab muidugi suuresti hiinlaste maha jäetav raha.

Hiina turismibüroo teatel külastas eelmisel aastal Põhja-Koread 237 400 hiinlast – 22,5 protsenti rohkem kui 2011. aastal. Põhja-Korea turismiametnikud väidavad aga, et aastatel 2010-2011 külastas riiki 700 000 hiinlast.

Hiina turistid võivad Põhja-Koreas olla isegi vähem armastatud kui ameeriklased.

„Ma ei näe pingeid, aga ma arvaksin, et hiinlased on isegi vähem populaarsed isikud kui ameeriklased. Ma arvan seda sellepärast, et hiinlased on lähedal, samas kui ameeriklased on abstraktsed – nad on kaugel ja nende kohta tehakse palju propagandat,“ seletas Cockerell.