Mänguväljaande Kotaku andmetel on tegemist Alpha Black Lotus kaardiga, mida on maailmas kokku ainult 1100 tükki. Kuna see kaart oli mängus niivõrd võimas, siis lõpetas kaardimängu tootjafirma Wizards of the Coast nende tootmise üsna pärast esimeste kaartide trükkimist 1999. aastal.

Mängukaartide eest kümneid tuhandeid eurosid välja käivate kollektsionääride jaoks on oluline mängukaartide seisukord - see konkreetne müüdud kaart sai konditsiooni poolest 10 palli skaalal 9.5. "Arvestades kaardi kvaliteeti ja haruldust, on tegemist ilmselt kõige paremini säilinud sellise kaardiga terves maailmas," kommenteeris Kotaku kaardi kvaliteedi unikaalsust.

Kuna kaart on niivõrd võimas, ei tohi seda ametlikel Magic: The Gatheringi võistlustel kasutada, välja arvatud väga madala taseme turniiridel. Samuti oleks kaardi kasutamine riskantne, kuna vaid üks kriimustus ja nurga või ääre murdumine võiks kaardi väärtust vähendada mitme(kümne) tuhande dollari võrra.

1993. aastal loodud Magic: The Gathering on maailma üks esimesi kogumiskaardimänge. Strateegiline kaardimäng kujutab endast mängijate poolt kehastavate kahe võluri võitlust, kes teineteist loitsude, koletiste ja võluesemete abil hävitada üritavad. 2014. aasta seisuga on mängul üle maailma hinnanguliselt 21 miljonit mängijat.