New Yorgist pärit ostja soetas endale eelmise aasta augustis 60 000 USA dollari eest eBay vahendusel Trainer no 3 nime kandva mängukaardi, mis on maailmas ainulaadne. Ainus võimalus selle saamiseks oli saada kolmas koht Jaapanis toimunud Super Secret Battle Pokemoni turniiril ning poodides müüdavates kaardipakkides teist sellist kaarti ei leidu.

Kaduma läinud kaart.

Spetsialistide hinnangul võib tegemist olla seitsmenda kõige kallima Pokemoni kaardiga terves maailmas. Sellest ettepoole jäävad vaid üks eriline Pikachud kujutav kaart (Pikachu Illustrator), kolm kohakaarti, mis jagati välja maailma esimese Pokemoni mängukaartide turniiri raames ning samuti Super Secret turniiri seeriasse kuuluvad esimese ja teise koha kaardid.

Hinnaline ese saadeti pärast ostu müüja poolt teele ning viimane teade kaardist pärineb New Yorgist, kus see USA postiteenuse poolt vastu võeti. Pärast seda kadus kaart jäljetult ning nüüd polegi teada, kas see varastati või kadus lihtsalt postiteenuse pakkuja hooletuse tõttu. USA postiteenus keeldus olukorda CNetile kommenteerimast.

Kaart oli küll 50 000 USA dollari väärtuses kindlustatud, kuid isegi sel juhul tähendab see, et kahju ostjale on vähemalt 10 000 dollari suurune, rääkimata sellest, et kaart oleks aja jooksul tõenäoliselt veelgi väärtust kogunud. Seetõttu on õnnetu ostja välja pannud ka 1000 dollari suuruse vaevatasu, kui keegi peaks teadma, kuhu kaart kadus.

Pokemoni kogumiskaardid ei ole ainsad, mille eest ollakse nõus hiiglaslikke summasid välja käima. Eelmisel aastal pandi Jaapanis müügile sinisilmset valget lohe kujutanud erikaart, mille eest tuleb välja käia 400 000 USA dollarit.