Inimesi, kes tahtsid reede õhtust alates automaatidest piletit osta, tervitasid masinatel teated "Out of Service" ("Pole töökorras") ja "Metro Free" ("Sõit on tasuta"). Automaatide ekraanidel oli pikem sõnum, täpsemalt teade sellest, et raudteevõrgu piletimüügisüsteem on häkitud: "You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter."

Ühe häkkeriga kontakteeruti e-maili teel ning selgus see, mida võis eeldada - ta soovib Muniga rahalist kokkulepet, et tehtu tagasi pöörata. Häkker märkis samas kirjutatud vastuses, et uudistesse pääsemine pole ta eesmärk. Septembris seostas tarkvaraturvafirma Morphus Labs ülaltoodud meiliaadressi ka ühe uut tüüpi lunavaraga nimega Mamba, mis käitub sarnaselt.

Gizmodo vahendab, et häkker või häkkerid nõuavad väidetavalt lunarahana 100 bitcoini, mis võrdub umbes 73 000 dollariga. Muni pole seni teadaolevalt kokkuleppeni jõudnud ning ei saa ka inimestele pileteid müüa. Rahvas reisib priilt.

Muni on reisijate arvu poolest suuruselt seitsmes transiidisüsteem USA-s ja California osariigi suuruselt teine Los Angelese oma järel. Lisaks rongidele opereerib Muni ka busside ja trollidega. Tegu on muuhulgas USA kõige aeglasema suurlinna ühistranspordisüsteemiga, keskmine kiirus kõiki sõidukeid arvestades on vaid 13 km/h. Samuti on see üks kõige kallimaid - bussimiili hinnaks on üle 19 dollari, rongimiili hind peaaegu 25 dollarit.

See pole sealkandis esimene niisugune suur juhtum: aasta alguses avastas Hollywoodi presbüterlik meditsiinikeskus, et nende andmed on lunavara poolt pantvangi võetud ning nende vabastamise eest nõutakse 3,6 miljonit dollarit.