Guy Fawkesi maski näeme me ridamisi aktivistide nägusid katmas, kes esinevad küberterroristliku liikumise Anonymous liikmetena. Ka occupy-liikumine on temast suurt innustust leidnud. Võiks arvata, et tegemist on olulise isikuga.

Haiglasevõitu filmis V nagu Veritasu algatab peategelaseks võetud terrorist vägivaldse revolutsiooni totalitaarse valitsuse vastu. Inglased pole küll totalitaarset valitsemist näinud juba 17. sajandist peale. Guy Fawkes, kes selle revolutsiooni sümboliks tõusnud, elas hoopis teises ajastus.

Täna, 5. novembril aastal 1605 paljastus Londonis vandenõu, Gunpowder Plot, millega taheti tappa kuningat James I. Kuningas oli protestant ja katoliiklased otsustasid teda troonilt kukutada. Nii kavatses rühm vandenõulasi õhku lasta tervet lordidekoda, koos selle istungit avava kuningaga.

Vandenõulaste juhiks oli Robert Catesby, püssirohu toimetamine parlamendihoone keldrisse jäi aga Fawkesi vastutada. Fawkes oli katoliiklane, kes noore radikaalina keeras Inglismaale selja ja läks hoopis hispaanlastele appi Hollandi vabadusvõitlust maha suruma, vandenõulastest oli ta kõige kogenum ka sõdurina.

Ööl vastu 5. novembrit jäi Fawkes aga vahele koos 36 tünni püssirohuga. Vandenõu nurjus, kaheksa vandenõulast mõisteti surma poomise, lohistamise ja neljaks kiskumise läbi, nagu tollane riigireetmise karistus ette nägi. Tänase päevani on 5. november olnud päevaks, mil pidutsetakse võitu katoliiklaste üle, traditsioonidesse kuulub ka Fawkesi kuju põletamine, millele järgneb ilutulestik. 1982. aastal sai temast aga koomiksikangelane juba stiliseeritud valge maskiga.

2005. aastal pandi dokumentaalfilmi tarbeks püsti täissuuruses koopia parlamendihoonest ja tõestati, et selle püssirohulaengu plahvatuses oleks surma saanud kõik hoones olnud inimesed.