USA Põhja-Carolina ülikooli teadlane Myles Faith uuris eelkooliealisi kaksikutepaare. Ta avastas, et 72 protsendil juhtudest on lapsed võõra toidu suhtes umbusklikud geenide tõttu. Ülejäänu võib lugeda keskkonnamõjude arvele, vahendab Novaator.

Varasemalt on teada, et algkoolilastel määravad geenid uute maitsete vältimise 78 protsendil juhtudest. Täiskasvanuid paneb pärilikkus pirtsutama 69 protsendil juhtudest. Seega on geenide mõju maitse-eelistustele kogu elu jooksul enam-vähem samasugune.

Faithi sõnul panevad geenid osasid lapsi eriti tõrksalt toitu valima. See ei tähenda, nagu poleks lastele võimalik uusi maitseid tutvustada või neid pisut leplikumaks muuta. Vanemad peaksid arvestama iga lapse isikupäraga, pakkuma uusi sööke ja näitama, kui väga nad ise laste poolt põlatut naudivad.