49 miljoni elanikuga Lõuna-Korea on eredalt valgustatud, seevastu põhjapoolne Korea, kus elanikke umbes poole vähem, mattub pimedusse, ainult pealinna Pyongyangi kohal on näha kuma. Kastike Kollase mere kohal toob esile laevad, mis kulgevad väga täpselt merepiiri järgi. Pilt on tehtud tänavu 24. septembril. Vaata galeriid Novaatorist.

USA kosmoseagentuuri NASA ja USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni NOAA ühissatelliit Suomi NPP tegi tänavu aprillis ja oktoobris väga palju ülesvõtteid maakerast. Soomepärast nime kannab seade Verner Suomi auks. See soome päritolu ameerika meteoroloog pani aluse satelliitide kasutamisele ilmastikuvaatlustes.

Tavaliselt oleme harjunud satelliitfotodega, mis on tehtud päevasel ajal ja mis kujutavad päikeses helendavat helesinist maakera.

Eelmisel aastal kosmosesse läkitatud Suomi NPP pardal olev infrapunalainealas töötav seade VIIRS on piisavalt tundlik, et jäädvustada ka öisel ookeanil seilavaid üksikuid laevu, võimalik on jäädvustada valguse lainepikkusi rohelisest kuni peaaegu infrapunaseni.