Kolmapäeva hommikul süttis metrootunnelis Lenini-nimelise raamatukogu ja Ohhotnõi Rjadi jaamade vahel elektrikaabel. Põleng toimus kümne jooksva meetri ulatuses. Parajasti tunnelis olnud rongil lasti sõita Lenini-nimelise raamatukogu jaama. Tulekahju kustutati poole tunniga, teatab RIA Novosti.

Esialgsetel andmetel sai kannatada 52 inimest, kellest seitse viidi haiglasse. Kokku evakueeriti 4500 inimest.

Park Kulturõ metroojaama juurde kogunes inimmass, keda metroosse ei lastud ning kes olid sunnitud taksosid püüdma või maapealset ühistransporti kasutama. Samas olid valmis ka kiirabiautod. Reisijad püüdsid ennast paksult täis trollidesse pressida ja peatustes tekkisid järjekorrad. Sajad inimesed üritasid taksot saada.

„Minult küsis taksojuht praegu tuhat rubla (24 eurot) väga lühikese sõidu eest. Sellist asja pole varem olnud,“ ütles üks reisijatest.

Inimesed kõndisid jalgsi Park Kulturõ jaamast Oktjabrskaja jaamani ja kõnniteed olid inimestest ummistunud. Sadovaja ringteel oli mõlemas ääres pidev inimvool, mis täitis kõnniteed täielikult. Liiklus oli häiritud tohutu hulga hääletajate tõttu.

Moskva ühistranspordifirmast Mosgortrans teatati, et pärast põlengut saadeti täiendavalt liinile 30 bussi, kuus trolli ja suurendati ka trammide arvu.

Metroo informatsiooniteenistusest öeldi RIA Novostile, et rongid ei sõida Komsomolskaja jaamast kuni Park Kulturõ jaamani. Viimasesse avatud jaama saabusid aga rongid uute reisijatega, kuid inimeste liikumiskiirus sellest ei suurenenud. Üles viis vaid kaks eskalaatorit, mis ei suutnud sellist rahvamassi ära vedada. Jaamas tõimus rüsin ja see oli täielikult rahvast täis.

Moskva transpordiameti esindaja sõnul otsustati moodustada komisjon õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks.