Mehe enda hinnangul on ta kogus 7000 koljut, 200 vaagnaluud ja loendamatu hulk jäsemeluid loomadelt, kelle ta suuremas osas on ise leidnud ja puhastanud, vahendab Oddity Central.

"Mulle meeldib liha koljudelt eemaldada ja lõualuid liigestest eraldada," selgitas Bandar hiljuti telekanali National Geographic aimesarja Taboo raames antud usutluses. "Minu meelest pole selles midagi tülgastavat. Sellel, kas tegu on värske looma või roiskunud korjusega, pole minu jaoks mingit vahet."

Elupõlisest San Francisco elanikust teadur hakkas loomade säilmeid koguma juba keskkoolis õppimise ajal. Ajapikku on ta enese avastustele laekunud lisa kohalikelt loomaaedadelt, muuseumidelt, topisemeistritelt ja autode alla jäänud isendite arvelt. Pealeselle on mees käinud kollektsioneerimisreisidel Austraalias, Aafrikas ja Mehhikos.

Ray Bandari majale sarnast pole tõenäoliselt kusagil maailmas; kõik toad selles on sõna otseses mõttes tuubil täis luid ja koljusid loomadelt, kellel koguja on ise pea maha võtnud.

Sellest hoolimata jätkab Ray Põhja-California randadel ekslemist lootuses oma muuseumilaadsesse koduekspositsiooni uusi põnevaid täiendusi leida.

"Mina näen luus eelkõige skulptuuritaiest," rääkis 84-aastane Bandar. Inimesed, kes teda randadel lõpnud loomi tükeldamas näevad, teda küll just sageli kunstnikuks ei pea. Enamik arvab teda hoopis kodutuks või arutuks; abiks pole ka raipehais, mis meest alatasa saatma kipub.

Haisvad asjad ei heiduta aga kollektsionääri, kellele meeldib väga, kui kudesid õgivad bakterid, tõugud ja lihasööjad põrnikad tal liha koljude küljest kätte aitavad saada.

"Mul on väga kehv lõhnataju. Tänu sellele on meie abielu kestma jäänud," nendib Ray abikaasa Alkmere Bandar.

California teaduste akadeemia pikaajalise aseteadurina on Ray nii oma luudekollektsiooni kui ka luude lihast puhastamise alase oskusteabega aidanud kaasa mitmetes teadusliku uurimise valdkondades tehtud avastustele.

Ray Bandarist ja tema kummalisest hobist on valminud ka vähemalt kaks dokumentaalfilmi (nii pildid kui ka alljärgnev video pärinevad neist ühe kodukalt):