YouTube'i keskkonnas olev kosmosehüppe otseülekannet näidati ligi 8 miljonile huvilisele paraku hilinemisega - signaal läks kõige pealt kontrollkeskusesse, kus seda viivitati 15 kuni 20 sekundit võimaliku õnnetusjuhtumi puhuks. Kuid Baumgartneril õnnestus taastada kontroll oma vabalangemise üle ja õnnelikult triumfeerida maandudes jalgadele, kirjutab The Forbes.

Baumgartner kandis rinna külge kinnitatud erilist kotti, kus paljude teiste seadmete kõrval oli lainurkkaamera, mis jäädvustas ülehelikiirusel toimuva vabalangemise otsevaates, justkui tema enda silmade läbi. Seda näitas vaatajatele Austria telekanal Servus.

Uljaspea hüpet teleri või YouTube'i vahendusel vaadanud miljonites televaatajates õudu tekitanud hetk oli hüppe algfaasis, kui ta keha kontrollimatult pöörlema hakkas.

Baumgartner võinuks sel hetkel teadvuse kaotada või selle vältimiseks vajutada nuppu, mis langevarju avanuks ja ta kiirusrekordita jätnuks.

Mees nimetas hiljem intervjuud andes kogetut "põrguks". Lisaks teadvusekaotusele võib selline pöörlemine inimesel ka silmad koobastest välja suruda. Baumgartneri õnneks suutis ta jääda teadvusele ja hämmastaval kombel stabiliseerida oma lend.

"Asi ei ole enam rekordite purustamises. Ka mitte teadusinfo kogumises. Ainus asi, mida sa tahad, on jõuda elusana (Maale) tagasi," ütles kangelane oma rekordhüppe järel meediale.