Ajakiri The New Yorker on teinud persooniloo idufirmakiirendi Y Combinator juhi Sam Altmaniga. Räägitakse mehe jõudmisest õitsvale järjele, idufirmadest ja elust ning ei minda mööda ka mõningatest kummalisematest detailidest.

Altman arutleb kirjutises teooriate üle, mille järgi meid tehnoloogia kontrollib ning räägib sealhulgas ka simulatsiooniteooriast. Selle kohaselt oleme me enda teadmata lihtsalt tegelased kellegi teise arvutisimulatsioonis.

See idee on Silicon Valley eliidi seas väga populaarseks saanud. Tesla ja SpaceXi Elon Musk olla juba lausa väsinud selle kohta käivatele küsimustele ajakirjanikele vastamast ning sel teemal vestlemast.

New Yorker jätkab: kaks tehnomiljardäri on teooriast nii sisse võetud, et on salaja mõned teadlased kampa haaranud, kelle ülesandeks on meid arvutisimulatsioonist välja murda. Artikkel ei anna ühtegi vihjet sellele, kes need miljardärid olla võiksid, ent Business Insider spekuleerib, et üks neist võib olla näiteks Musk ise või Altmani sõber Peter Thiel (üks PayPali kaasasutajaist).