Palju kõmu on tekitanud ka tema mitmed seni teostamata ideed nagu Marsi koloniseerimine ja Hyperloop.

Ja kui hiljutisi veebiuudiseid lugeda, jääb mulje, et ta on ühe pöörase idee veel avalikkuse ette toonud: Marssi võiks kostitada tuumapommidega. Just säärase värvinguga pealkirju veebiuudiste sepitsejad kasutavad (et tähelepanu koguda muidugi).

Mis tegelikult toimub? Musk käis hiljuti populaarses jutusaates „The Late Show with Stephen Colbert“ ning vestles Marsi asustamise teemadel.

Täna valitsevad Marsil inimelu suhtes väga vaenulikud tingimused ja nende muutumine loomulikul teel toimuks ebamõistlikult pika aja jooksul. Musk usub aga, et punasest planeedist saab täitsa Maa moodi koht, kui kliima soojemaks muuta.

Selle teostamiseks aeglane variant oleks atmosfääri kasvuhoonegaase lisada. Kiire variant oleks aga pooluseid tuumapommitada.

Musk pole muidugi nii rumal, et sellist asja selge sõnaga välja pakkuda – seda takistavad paljud "agad" alustades riikidevahelistest kokkulepetest tuumarelvade kasutamise osas.

Aga vähemalt teeb ta seda, mille poolest ta kuulus ja armastatud on: pakub välja midagi uut ja pöörast ega hooli sellest, mida väärikad asjatundjad võimalikuks peavad.

Musk ei paista kartvat oma plaane varakult avalikustada ja on muide ka väljendanud veendumust, et suudaks inimesi Marsile elama saata rutem kui kosmoseagentuur NASA. Koguni kümmekond aastat varem ehk siis 2-3 lähema aasta jooksul.