See säästab paare piinlikkusest, mida igale lähikondlasele ükshaaval teatamine ja kooselu lagunemise põhjuste selgitamine põhjustada võib, vahendab Oddity Central.

Hr Terai tuli esmapilgul ogara mõtte peale pärast seda, kui paljud lahutajaid olid talle kurtnud, et nurjunud abielust kõigile teadaandmine on vastik ülesanne ja nad soovivad, et selleks oleks mingisugune lihtsam ja kiirem moodus.

Teabelevikanaliks võib muidugi olla mõni suhtlusvõrk nagu Twitter või Facebook, kuid näiteks 80-aastastel vanaemadel on harva kasutajakontod ning pelk perekonnaseisu-muutus ei anna huvilistele teada, mida teie isiklikult asjast arvate.

Niisiis töötas hr Terai välja lahutusajalehe formaadi, mis pakub lugejaile teie ebaõnnestunud abielu süvaanalüüsi.

Kui lahutav paar lahutuspaberid allkirjastab, tehakse mõlemaga põhjalik intervjuu, milles käsitletakse äsja päädinud abielu, vastastikuseid tundeid ja muud, mida lahutajad oluliseks peavad ära märkida.

Intervjuu alusel koostatakse nädala jooksul ajaleht, mis saadetakse adressaatidele, keda endine abielupaar olukorrast teavitada soovib.

Lahutajad saavad isegi valida kolme tüüpküljenduse vahel, milleks on Jaapani ajalehtedele iseloomulik spordiuudiste formaat, ingliskeelses keeleruumis levinud pealkirjakeskne vormindus ja "Lõuna-Ameerika stiil".

Väikese lisatasu eest saate oma möödunud abielu põhjal konstrueerida versiooni lauamängust The Game of Life, mis ajalehega kaasa pannakse. Mängulaua iga ruut kujutab üht verstaposti teie suhtes; viimane ruut on märgistatud loosungiga "Õnnelikku lahutust!".

Lahutusajalehe üheleheküljeline versioon maksab praegu 11 220 jeeni (u 111 eurot) ja kaheleheküljeline versioon 15 490 jeeni (u 153 eurot).

Vastlahutanuile tehakse muide 50 protsenti allahindlust, kui nad on nõus lisama lehte Hiroki Terai lahutustseremooniate reklaamkuulutuse.

Ehkki asjaolusid arvestades tunduvad ajalehe üldine reibas toon ja kaasapandud lauamäng veidi pentsikud, kinnitab Terai, et lahutuse käsitlemine positiivses võtmes aitab osapooltel traumast kiiremini toibuda ning alustada järgmist eluetappi eluterve hoiakuga.