Tema pole aga ainuke sarnaste huvidega eestlane, nii eelmisel kui ka sellel aastal oli/on messil Meelis Looveer.

Mullu tutvustas ta seal Food Chaini (Toiduahel), tänavu tutvustab aga lauamängu Om nom nom, mida autor ise kirjeldab kui lõbusat bluffimise ja täringuveeretamise mängu.

2013. a jaanuaris ehk Nürnbergi mänguasjade messi ajal ilmus aga Saksamaal tema kaardimäng Alles Käse! (Mmm juust), mille andis välja riigi üks suurimaid lauamängukirjastajaid ABACUSSPIELE. See on Eesti mõistes kõva sõna!

Meelis Looveer endast

Olen tegelenud lauamängude aktiivse mängimise, disainimise ja kirjastamisega juba pea kuus aastat.

Selle aja jooksul on trükivalgust näinud juba kümmekond mängu ning mitmed neist on jõudnud ka rahvusvahelisele turule.

Peaaegu igal aastal on õnnestunud teha ka mõni reklaamlauamäng – mullu näiteks Neste Oilile, varasemalt Kalevi Kommivabrikule, SleepwellBedile, Starmanile jne.

Viimaseid õnnestumisi

Foto: tootja

Väga lihtne ja lõbus täringuga kaardimäng, kus on vaja veidi statistilist mõtlemist ja bluffimist ning mis sobib nii suurtele kui ka väikestele.

Illustratsioonid on teinud lauamängumaailmas väga kuulus kunstnik Michael Menzel.

Food Chain (Kes keda sööb?)

Foto: tootja

Kaardimängu teema on toitumisahelad Eesti metsades. Osalejad moodustavad kaartidega mängulauale toitumisahelaid, jahivad ja söövad metsas toitu ning konkureerivad üksteisega parimate palade pärast.

Food Chaini esimene tiraaž (nimega Kes keda sööb?) valmis Hasartmängumaksu Nõukogu toetusel ja seda jagati ka koolidele.

Läti lauamängukirjastus Brain Games on teinud sellega rahvusvahelisel turul head tööd ning teos on jõudnud mitmete suurkirjastusteni üle maailma (näiteks Dino Toys).

Om Nom Nom

Foto: Meelis Looveeri erakogu

Minu tänavune Esseni-mäng on lõbus lahedate illustratsioonidega peremäng. See on temaatilises mõttes jätk Food Chainile, kuid sisult siiski hoopis teistsugune. Vaja on nii bluffimist kui vastase ülekavaldamist, nii õnne kui kalkuleerimist.

Mängus on 3 toiduahelat: hunt-jänes-porgand, kass-hiir-juust, siil-konn-kärbes. Vooru alguses veeratatakse täringuid, millel kujutatud saaki ning paigutatakse need mängulaudadele vastavatesse kohtadesse. Osalejad käivad ükshaaval kaarte röövloomadega, lootes saada hea kõhutäie.

Toiduahela keskel asuvad loomad on ühepunktised. Alumisel astmel olevad toidud on väärt kaks punkti, kuid jahtides neid on risk sattuda ise mõne vastase maitsvaks kõhutäieks.

Tark mees taskus

Foto: tootja

Praegu kogub Looveer aga Hooandja kaudu raha kaardimängude sarja Tark mees taskus välja andmiseks. Vaadake ka projekti Facebooki-lehekülge!