PERHi infektsioonikontrolli talituse juhataja dr Mait Altmets ütles Fortele, et Regionaalhaiglas on Covid-19 diagnoosiga patsiente olnud kokku 55. Intensiivravil on olnud kokku 22 inimest, neist kõik ka mingi hetke juhitaval hingamisel.

Covid-patsientidest koju on läinud 41 patsienti. Neist vanim on 95-aastane ja noorim kõigest 11-aastane - tema sattus haiglasse tegelikult pärast seda, kui oli jäänud auto ette, aga siis avastati tal ka koroonaviirus. Hetkel on Covid-19 intensiivraviosakonnas kolm patsienti, kes kõik on juhitaval hingamisel.

„Need Covid-19 nakkusega patsiendid, kes ei vaja ravi kõrgemas etapis, suunatakse edaspidi Lääne-Tallinna Keskhaiglasse," ütles Altmets.

Täna anti osakonnas kasutusel olnud aparatuur üle ja kolmapäeval tuleb ruumide täielik disinfektsioon. Ükski osakonna töötajatest ise koroonanakkust ei saanud.

Altmetsa sõnul säilitab Regionaalhaigla kui kõrgema etapi haigla ka edaspidi võimekuse ravida patsiente, kellel kaasneb mõne muu juhtiva diagnoosiga ka Covid-19 nakkus. Ta märkis, et PERH on loonud ka võimekuse vajadusel taastada suuremamahuline Covid-19 patsientide ravi, kui olukord seda peaks tingima haigusjuhtude kasvamisel.

„COVID-osakond ehk voodifond COVID-positiivsetele patsientidele tuleb meil tagada kuudeks. Seega täielikult seda sulgeda me ei saa, sealhulgas ka intensiivravis," märkis Altmets.

Kui vaadata kogu Eesti statistikat, siis 12. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi veel 48 inimest, neist viis on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 280 inimest, lõpetatud 289 haigusjuhtumit. Eile tuvastati kogu Eesti peael viis uut nakkusjuhtu.

Milline nägi välja regionaalhaigla I ehk Covid-19 intensiivraviosakonna töö pandeemia tippajal, saab vaadata allolevast videost: