Forte lugeja oli oodatud teemadesse süvenema ja kaasa mõtlema ja selles osas pole meie kontseptsioon ka muutunud.

Veidi enam kui kuue aastaga on Forte suutnud kinnistada end Eesti meediamaastikul, äsja õnnestus meil ka purustada veerand miljoni lugeja piir, kui selle aasta 39. nädalal luges meie lugusid 261 080 inimest. Fortel on oma koht Delfi veergudel ja Facebookis, aga iga kolmapäev ilmuva vahelehega ka Eesti Päevalehe veergudel.

Toimetus koosneb praegu Heiki Suurkasest, Lauri Jürisoost ja Hans Lõugasest, kaastöölisi on meil tunduvalt rohkemgi.

Forte ei sündinud tühjale kohale, kuna auto-, digi- ja arvutiuudiseid oli Delfis ilmunud selle portaali algusest peale. Täna on meil hea koostöö peamiste autouudiste ja digiuudiste väljaannetega Eestis ja samamoodi peame tänama ka teisi väljaandeid Eestis, mis oma artikleid refereerida või vahendada lubavad. Selle asemel, et vihast konkurentsi tekitada, eelistame tuua lugejateni parima, mida Eestis on toodetud.

Huumoriga pooleks võiks Forte sümboliks pidada ka 1919. aasta autot Ford T.

Forte üritab olla innovatsiooni-, tehnoloogia- ja keskkonnasõbralik väljaanne, mis otsib meile eeskujusid laiast maailmast, samal ajal ka kitsaskohti tähele pannes. Mürinal 21. sajandisse murdes ei taha me ometi ka unustada juuri ja pärandit, mida minevikust õppida on.

Me otsime olulisi, lugejatele huvi pakkuvaid teaduse- ja tehnoloogiauudiseid, ehk liigne akadeemilisus ja igavus meie olemusega kokku ei sobi. Tugevate uudiste portaalina üritame anda oma lugudele kvaliteedimärgi, mis võimaldaks siin kirjutatud asju tõsiselt võtta. Samas üritame ka tõestada, et loetavaid uudiseid on võimalik toota ilma labasustesse ja trikkidesse laskumata.

Rubriikidena olid 2008. aasta Fortes juba olemas: Arvuti, Digi, Teadus ja loodus, Kodu ja keskkond, Varia, Päevapilt ja Auto ja moto. Vahepealsete organiseerimiste tulemusel on tänaseks rubriikide arv kasvanud ja pisut ka muutunud: Digi, Äpid ja internet, Auto ja moto, Ajalugu ja militaaria, Teadus ja tehnika, Õhk ja kosmos, Kirevaid kilde, Planeet ja inimene ja Tehnovisioon.

Pildiliselt on meie välimus kuue aastaga küll dramaatiliselt paranenud, ka videomaterjal on lahutamatu osa portaalist.
Forte 10. septembril 2008. https://web.archive.org/