Üks selliseid agentuure tegutseb ka Suurbritannias, sealseks NSA paralleeliks oleva valitsusside peakorteri (GCHQ) juhendamisel ja antud juhul on ilmnenud, et see kummalise nimega teenistus on kogunud ja talletanud andmeid vähemalt 200 000 inimese kontaktide kohta.

Ilmneb ka, et mõni selles agentuuris on olnud ka Radioheadi muusika fänn, sest võimuesindajaina internetis nuhkinud seltskond kannab bändi laulust laenatud hüüdnime Karma Police (karmapolitsei). Karma on hinduismis, budismis ja mitmetes teistes religioonides teo ja tagajärje üleüldine seadus.

Ülesanne, mis karma politseile anti, on samuti seotud teo ja tagajärjega, antud juhul küll põhjendatud ka terrorisimiohu ja selle tõrjumisega. Aga meetod oli veidi kummaline. Nimelt otsustati koguda andmeid 200 000 inimese kohta kokku 185 riigist, et tuvastada, kes kuulab internetiraadiot.

Korraldus oli, kas a)koostada veebikasutamise profiil iga nähtava kasutaja kohta internetis või b) kasutajaprofiil iga nähtava veebilehe kohta internetis. Korraldus pärineb juba 2007. aastast, aktiivselt on see projekt käigus olnud 2009. aastast.

Aluseks võeti kõik raadiojaamad, mis levitavad tsitaate Koraanist, näiteks populaarne Iraagi raadiojaam või üks jaam, mis vahendab tuntud Egiptuse imaami sõnumeid. Karma politsei hakkas koguma veebist andmeid kõigi nende raadiojaamade kasutajate kohta, tuvastades need ka Skype'i, Yahoo ja Facebooki kanaleid pidi.

Näiteks võeti profileerimiseks üks Egiptuses elav netiraadiokasutaja, kelle puhul tuvastati ka kõik veebilehed, mida ta oli veel kasutanud. Nende seas olid pornosait Redtube, aga ka veebilehed nagu Facebook, Yahoo, YouTube, Google'i Blogspot, Flickr, veebileht islami kohta ja üks araabiakeelne reklaamikanal.

Kas selline kasutajaprofiili koostamine just terroriohtu vähendada suutis, on vaieldav, aga igatahes on karma politsei oma ülesandega seni toime tulnud. Milline tagajärg sellisele nuhkimisteole järgneb, on juba järgmine küsimus.