Šotimaalt pärit 19-aastast Melissa Reidi ja Põhja-Iirimaalt pärit 20-aastast Michaella McCollum Connollyt hoitakse Limas vahi all pärast 11 kilogrammi kokaiini leidmist nende pagasist, vahendab Sky News.

Mõlemad arreteeriti, kui nad üritasid eelmisel nädalal minna Peruust Hispaaniasse suundunud lennukile.

Naised väidavad, et Colombia gangsterid sundisid neid kotte narkootikumidega kaasa võtma relva ähvardusel ning nad ei teadnud, et need sisaldasid uimasteid.

Reid kinnitas, et ei tegelnud salakaubaveoga mitte rahalise kasu saamiseks, vaid oma elu päästmiseks.

„Meil ei ole mingit kahtlust, et nad oleksid meid mõlemaid kõhklemata tapnud, kui me poleks teinud nii nagu kästi,“ ütles Reid ajalehele Daily Mirror. „Pärast arreteerimist olen ma juhtunut pidevalt mõttes läbi mänginud ja küsinud endalt, kuidas me oleksime saanud sellest välja tulla. Aga iga kord mõtlen ma, et see ei olnud ise võimalus. Meil mõlemal olid laetud relvad vastu pead surutud. Nad olid rohkem kui valmis neid kasutama. Kui me poleks seda teinud, siis oleksime me nende jutu järgi surnud.“

„Nad ütlesid ka, et nende perekonnad olid samuti ohus, neid ähvardati,“ lisas Daily Mirrori USA toimetaja Chris Buckton Sky Newsile. „Melissale räägiti üksikasju tema perekonna kohta, ütleb ta, öeldi vanemate ja nende sõprade nimed. Nad tegid selgeks, et teadsid, kus nende vanemad elavad.“

Naiste sõnul sõbrunesid nad Londonis ühe mehega, kes andis nad lõunaameeriklaste kätte, enne kui nad viidi salakorteritesse Madridis, Ibizal ja Mallorcal.

Reid saadeti 1. augustil esimesena Limasse, kus temaga päev hiljem liitus McCollum Connolly.

Mõlemaid hoitakse samas vanglas, aga erinevates kongides. Süüdimõistmise korral ootavad neid pikaajalised vanglakaristused Peruu ülerahvastatud vanglas, kus tuleb maksta kõige, sealhulgas toidu ja voodikoha eest.