Felix astus kapslist välja, saluteeris ja hüppas maailma äärelt sügavikku. Esimese inimesena saavutas ta vabalangemisel helikiiruse. Rahvusvahelise aeronautikaassotsiatsiooni eksperdi Brian Utley sõnul saavutas Felix kiiruse 1342,8 kilomeetrit tunnis, vahendab Saksa väljaanne n-tv.de.

„Ma ei tundnud ülehelikiirust üldse, mul oli nii palju tegemist teiste asjadega,“ rääkis Baumgartner pärast maandumist antud esimeses intervjuus. „Minule langes 20-tonnine koormus.“ Vaatamata kohatistele nägemustele sai Felix siiski kogu aeg aru, mis tema ümber sünnib.

Surm ei olnud Felixile mingil juhul võimalik valik. „Sa ei taha oma perekonna, oma vanemate, oma sõbranna silme all surra, kes sind otse vaatavad,“ ütles Baumgartner.

„Ma olen seitse aastat selle hetke nimel tööd teinud. Ja siis äkki ei tööta visiirisoojendus õigesti. Ma mõtlesin: „See ei saa ometi tõsi olla,““ kirjeldas Baumgartner ohtlikku olukorda. „Siis otsustasime me ikka hüpata.“ Samuti oli ta kõrgel stratosfääris väsinud ja vedelikupuuduses. Ka sattus Baumgartner ohtlikku keerisesse, mis oli hullem kui arvatud: „Korraks mõtlesin, et kaotan teadvuse.“

Salzburglane säilitas aga närvid ja tegi oma lapsepõlveunistuse teoks. „Ma tegin kõik oma kodused ülesanded ära,“ ütles Baumgartner.