„The World According to Monsanto" on dokumentaalfilm, mis kajastab geenimanipulatsioonide vastaste seisukohti, vähemalt sellises vormis nagu seda Monsanto teeb.

Film annab põhjaliku, informatiivse ja hoogsa ülevaatega põllumajanduse ning Monsanto vahelistest seostest. Kuna nimetatud ettevõtte on oma valdkonnas juhtiv tegija, siis tasub ligi kahe tunnine film ära vaadata kõigil geenmuundamise ja selle mõjude vastu huvi tundvatel inimestel.

Huvitav on näiteks teada, et ettevõte, mis täna toodab geenmuundatud vilju/seemneid ja üliefektiivseid põllumajanduskemikaale, alustas oma tähelendu selliste asjade tootmisega nagu „Agent Orange" (USA vägede Vietnamis kasutatud pestitsiid, mis väidetavalt tappis 400 000 in), aspartaam (E951; suhkruasendaja), veise kasvuhormoon, polüstüreeni ja PCBde loojana.

„The World According to Monsanto" annab neljakümne kuues riigis tegutseva ettevõtte tegevustest suhteliselt hirmutava ülevaate. Filmi pikkuseks on tund ja viiskümmend minutit ja ning selle täismahus vaatamiseks tuleb paigaldada videokeskkonna Veoh.com plugin Veoh Video Compass (10MB).

Tähelepanu tasuks juhtida ka sellele, et Monsanto tooted on autoriõigustega kaitstud, mis põllumajanduses tähendab, et sa ei tohi nende käest ostetud seemneid paljundada (suurelt osalt on see ka võimatuks tehtud) vaid pead iga külvi ajaks uue portsu ostma. Sisuliselt riputavad talumehed, kes Monsoanto käest seemneid ostavad, ennast ettevõtte konksu otsa.