Laos hoiti kokku umbes kuut tonni kanepit, mis oli hoiule pandud umbes kaks aastat tagasi. Ühel hetkel avastati aga, et 540 kilo sellest on kuidagi kaduma läinud. Linna uus komissar arvas, et ju oli kadumise taga tema hiljuti pensionile läinud eelkäija, eelmine komissar nimega Javier Specia.

Specia ja ta endised alluvad ütlesid aga kohtunikule, et hiired pistsid kanepi nahka. Uurimine selgitas, et isegi tõeline hiirtevägi poleks sellise vägitükiga hakkama saanud. Ja kui ka kuidagi oleks, vedeleks laos rohkelt surnud närilisi.

Kõik kohtu poolt küsitletud rääkisid sama juttu, mis näitab, et see oli ilmselt kõige parem selgitus, mille peale nad omavahel kokku leppides tulla suutsid.

Kas hiired kanepit sööksid, kui neil võimalus oleks? IFLScience ütleb, et huvi on neil igatahes aine vastu täheldatud küll; nii närisid näiteks hiired aastal 2013 läbi kolm kotti kanepit ühes USA-s Wichitas asuvas politseiasutuses. Osa sisust pisteti nahka ja hiired olid kanepisse ka pesa teinud.

Igatahes näitavad uuringud, et tublisti ainet manustanud hiir poleks kuriteokohalt ilmselt liiga kaugele jõudnud, kuna katsed on näidanud, et nad muutuvad THC (kanepi põhiline toimeaine) mõjul erakordselt laisaks ega viitsi suurt midagi teha.

Kanep on Argentinas legaalne, ent ainult ravi- ja eesmärgil kasutamiseks.