Nüüd annavad sensorid metroojaamades häiret niipea, kui keegi kuskil (esialgu küll sealsetes liftides) urineerima hakkab, ehk pahategija võib juba poole pissimise peal turvamehe rasket kätt õlale langemas tunda.

MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority) on taganud Atlantas bussi- ja metrooühendust juba 1971. aastast alates. Nüüd on nad aga võtnud eesmärgiks paigaldada uriinidetektorid kokku 111 lifti sealsetes metroojaamades, see läheb maksma kokku miljon dollarit.

Kriitikud küll märgivad, et ühekuise pilootprogrammiga, mida ühes jaamas kasutati, suutis politsei vahele võtta vaid ühe urineerija. Metroojaamad haisevad juba ammu nagu avalikud käimlad, mis peletab palju reisijaid sellest ühistranspordivormist eemale.

Teine lahendus oleks siiski see, et MARTA peaks tegema uuesti lahti metroojaamades asunud WC-d, mille nad just kolm aastat tagasi raha säästmiseks kinni panid. Siin ei pea just teaduslikku analüüsi tegema, et tuvastada seost WC-de sulgemise ja avaliku urineerimise sagenemise vahel.

MARTA metroopilet (viis dollarit sõit) on ka kallim kui läheb maksma auto parkimine kesklinnas, seega paljud linnaelanikud eelistavadki pigem autodega ummikuis istuda kui (haisva) metrooga kiiresti tööle jõuda.

Liftides olevad detektorid küll selliseid probleeme ei kaota: